Een steeds wisselende leefomgeving

Omringd door water en ieder dag een andere zonsondergang en adembenemende uitzichten. De dagelijkse verandering van het licht is imposant. Loosdrecht is een recreatiegebied, echter wanneer na recreatie de rust weerkeert op de plassen, keren de watervogels terug en woont u in een natuurgebied.

Loosdrecht ontwikkelt zich op dit moment erg positief. Daar waar in het verleden grote delen als bouwterrein lagen te wachten op ontwikkeling, zijn nu alle projecten in de realisatiefase. Zo komen er fraaie lodges waar vroeger het befaamde restaurant ‘Het Kompas’ stond en het centrum wordt ontwikkeld onder de naam  ‘De Porceleinhaven’, met gezellige winkeltjes en woningen.

In het dorp Nieuw Loosdrecht en het winkelcentrum De Kerkelanden zijn alle voorzieningen en winkels voor uw dagelijkse behoeften voorhanden.

Er zijn diverse restaurants in de nabije omgeving, waarvan een deel per boot bereikbaar is. 

Naar Trivio

In de nabije omgeving van West End Residence zitten verscheidene toprestaurants. Zoals restaurant Trivio aan de Veendijk zelf.

Naar KWVL

De Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht - kortweg KWVL of KWV 'Loosdrecht' - is de oudste watersportvereniging van Loosdrecht. De vereniging werd opgericht op 10 april 1912 en is inmiddels de grootste watersportvereniging van het land.

Naar Loosdrecht Jazzfestival

U kunt thuis genieten van de stilte maar daarnaast is er natuurlijk genoeg te doen. Zoals het Loosdrecht Jazz Festival.

Naar Finley

Gastvrijheid is al bijna tachtig jaar het handelsmerk van Finley.

Loenen aan de Vecht

Op 6 minuten rijden vindt u Loenen aan de Vecht, een van de mooiste dorpjes van Nederland

Tante Koosje

Tante Koosje is een restaurant in Loenen aan de Vecht. Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelin Ster. In 2004 verloor het restaurant de ster om hem in 2005 wederom te verkrijgen. Het restaurant bevindt zich in het centrum van het dorp.

Naar boven